5 תשובות
לילה-טוב ושבוע-טוב, טוב אני יגיד לך לגביי המתכון הכי פשוט לאורז, אין צורך יותר מכף שמן,
אח"כ כוס אורז ל2 דקות ובוחשים, (אם את לא רוצה לטגן, אפשר להוסיף את הכף שמן לסיר)
וכמובן כל כוס אורז 2 כוסות מים, מערבבים, מוסיפים מלח פלפל, (לפי הטעם) מביאים לרתיחה
מכסים, ואז על אש קטנה ל15 עד 20 דקות, מכבים את האש, ומשאירים עוד 5 דקות לפני הגשה,
נ. ב -אם את רוצה הוראות הכנה לאורז טעים עם תוספות, אני יביא לך בפרטי, שבוע-טוב...
להרתיח מים (על כוס אורז 3 כוסות מים)
כשזה רותח לשים על אש קטנה ולהוסיף את האורז וקצת מלח!
ותוך 20 ד' בערך האורז מוכן אחרי שהוא ספג את כל המים...
אין צורך להוסיף שמן כלל.
שמים בסיר כוס אורז, מוסיפים שתי כוסות מים ותבנילים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שמוכן.
צהריים טובים.
יקירה, אני בדעתה של הכותבת לפני, ענת.
לא חייבים לבשל עם שמן, לאחר הבישול, מוסיפים, מוסיפים, שמן זית,
או כל שמן בריא אחר, כך, אוכלים אוכל בריא, עם כל הערכים התזונתיים של השמן הבריא, שמן מכבישה קרה.
מקווה שהובנתי.
שבת שלום ומבורך, בבריאות והצלחות בחיים.
שואלת יקרה, כמו הכותבים לפניי גם אני רוצה לחזק את ידך ולעודד אותך לבשל אורז או בכלל בלי שומן. את יכולה לקלות מעט את האורז השטוף כשהסיר חם מאד, תוך ערבוב של האורז עם כף מעץ, מומלץ להכין את האורז בסיר טפלון איכותי או סיר קרמי איכותי ולאחר שהאורז מעט קלוי, להוסיף מים ותבלינים ולבשל עד תום. אפשר להוסיף שמן איכותי למנה שלך לאחר שהיא חמה כבר בצלחת.
אפשרות נוספת לאורז טעים ללא שמן היא "לטגן" בצל בלי שמן וכשהבצל מוכן להוסיף את האורז והתבלינים והמים ולבשל ביחד. בתאבון
לשאלות נוספות
[email protected]
יום שמח
מור דואני