2 תשובות
תיקני שמרית , מאחורי האריזה יש כל מיני מתכונים בינהם גם של פיצה
בהצלחה!!!!
שירלי
מתכון ל3 פיצות עגולות 30 ס"מ

500 גרם (3.5 כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) מלח
5 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים
30 גרם (1/4 כוס) שמן זית
25 גרם (3 כפות) חומץ
100 מ"ל (0.5 כוס) חלב
200 מ"ל (1 כוס) מים פושרים

שמים בקערה את המלח, עליו את הקמח ועליו את שאר החומרים, מערבבים היטב עד שאחיד ואז מתחילים ללוש. אם הבצק יוצא דביק מוסיפים קצת קמח. לשים עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. משאירים למנוחה 10 דקות לשים עוד 2 דקות ואז מכסים בניילון להתפחה עד בערך פעם וחצי נפח. דופקים קלות על הבצק להוצאת האויר. מחלקים לשלושה חלקים ומכדררים לכדורים.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח מניחים על רשת לפיצה או תבנית אפיה, מורחים רוטב גבינה וכל מה שרוצים.
אופים בערך 10-15 דקות, תלוי בעוצמה של התנור ובגודל הפיצה.

הערות:
אפשר להחליף את החלב במים.
כדאי להשתמש בקמח שטיבל 2 אבל לא הכרחי.
את התנור מחממים מראש לטמפרטורה מקסימלית, כדאי להשתמש עם אבן אפיה ביתית לקבל תוצאות טובות יותר ואז מחממים את האבן עם התנור מראש - לפחות חצי שעה יותר מהרגיל.
לקבלת פיצה קריספית מכניסים לתנור מיד אחרי ששמים תוספות. לקבלת פיצה עבה ורכה יותר מניחים לתפוח 10-15 דקות לפני שמכניסים לתנור.