תשובה אחת
קולורבי שייך למשפחת המצליבים, משפחה הכוללת גם כרוב, לפת, ברוקולי, רוקט, ארגולה, כרוב ניצנים ועוד. ירקות ממשפחה זו נחשבים כמונעים סרטן, שכן הם מכילים סולפוראן ואינדול-3-קרבינול, הראשון נוגד חימצון ("אנטי אוקסידנט") והשני בעל השפעה על האסטרוגן, השפעה שמגינה בפני סרטן השד. להפחתת הסיכון לסרטן מומלץ לאכול לפחות 3 מנות ירקות ממשפחת המצליבים בשבוע. הקולורבי מהווה גם מקור מצויין לויטמין c ולסיבים תזונתיים.
ב100 גרם קולורבי לא מבושל יש 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם פחמימות.
ב100 גרם קולורבי לא מבושל יש 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם פחמימות.
שחר
באותו הנושא: