2 תשובות
בעיקרון, תמר לא 'מתקלקל''.
עכשיו נפרט:
תמר טרי, שאינו מיובש יכול להעלות עובש כמו כל פרי טרי אחר- ואז המרקם יהיה רך הרבה יותר מהרגיל ובד"כ גם יהיה מסריח.
תמרים לחים ומיובשים כמעט שאינם מתקלקלים היות וריכוז הסוכר בהם גבוה ואחוז המים הזמינים נמוך מאוד ולכן חידקים מתקשים להתפתח אבל בכל זאת תנאי אכסון לא נאותים (סביבה לחה וחמה) עלולים להביא להתפתחות עובש על פני התמרים ואת זה ניתן לראות בעיניים.

פירות מיובשים שעומדים הרבה זמן במקום סגור (שנה ומעלה) מתחילים להפריש סוכרים וחומרים אחרים ופני השטח שלהם מתמלאים גבשושיות. הם לא באמת מקולקלים וניתן לאכול אותם ללא חשש אבל זה לא כל כך נעים, כדאי בשלב הזה להשתמש בהם לבישול או אפיה ולא לאכילה.
בתמרים יכול להתפתח גם "פייחת". זוהי התפתחות של פיטריה. נראה כאבקה שחורה בתוך התמר.
אין לאכול תמר כזה.
ראו רישור מצורף:
http://www.ilanhazan.com/dates
אילן