3 תשובות
יש בו חלקים יבשים ואפורים. כשמקלפים אותו, מוצאים במקום רקמה ירוקה צהובה בריאה, כתמים אפורים דוחים שנראי כמו עובש.
בריא זה בטח לא. כל מה שיש עליו עובש אינו בריא כי עובש משחרר רעלנים מזיקים. גם עובש על גבינה צהובה (עובש חדש, לא גבינות עם עובש כחול או ירוק -- אלו בסדר) או לחם לא בריא.
דנדוש
שלום עדי !!
אני מבינה שאת שואלת אם אבוקדו ככלל בריא. בהחלט כן. יש בו חומרים מעולים לתפקוד התקין של הגוף. השומנים שבו הם שומנים מהצומח שמעלים את הכלוסטרול הטוב בניגוד לשומנים מהחי שמעלים את הכולסטרול הרע.
מומלץ מאד מאד להשתמש בו במקום מרגרינה, מיונז, חמאה.
לכל אלה שחושבים על דיאטה, הוא לא משמין. כמובן שלא להגזים ולאכול קילו ביום. אבוקדו אחד ביום מעולה כתחליף למה שציינתי קודם.
לבריאות שורי
זה שיש שחור אפור באבוקדו זה עדיין לא אומר שזה עובש, אז זה לא עובש. כדי שיהיה עובש צריכה להיות פציעה של הפרי על מנת שלפתוגן תהיה נקודת חדירה. העובש אינו מופיע יש מאין. לא כל הפטריות מופיעות בצורה של עובש. חלקן מופיעות בצורת רקבונות שונים. כמו ריקבון רך בעגבניות. הצבעים המוזרים באבוקדו נובעים מתהליכים כימיים ואנזימטיים המתחוללים בפרי במהלך ההבשלה ולאחר שעבר את נקודת השיא ועבר למצב של ריקבון. גם בננה משחירה זה לא אומר שלא בריא לאכול אותה. בקשר לעניין הבריאות אולי כדאי לשאול דיאטנית או אגרונום.
בץ ובצה
באותו הנושא: