תשובה אחת
שאלתי מומחית לאפיה והיא אישרה את טענתך. החלפת קמח בקורנפלור בכמות של מעבר לחצי כוס קמח תגרום לעוגה להיות צמיגית ואני מעתיק לך מכאן את המלצתה לאפיה נכונה במקום קמח:
צריך לזכור שקורנפלור איננו מתנהג כמו קמח רגיל. הוא הרבה יותר דביק.
אם זה היה כל כך פשוט, לא היו טורחים לכתוב מתכונים מיוחדים לפסח. אפשר היה להמיר כל מתכון בקמח ת. אדמה שמתנהג כמו קורנפלור (או לאוכלי קטניות, בקורנפלור).
אם מדובר בפשטידה, או עוגת גבינה, שדורשת כמה כפות עד חצי כוס קמח, אין בעיה.
כשמדובר בעוגה בחושה או עוגת שמרים, אין אפשרות של יחס 1:1 בהמרה כזאת.
אם את מחפשת תחליף קמח ללא גלוטן, מדובר בתרכובות. ועדיף להיצמד לתרכובות מומלצות כמו:
115 גרם קמח אורז מלא
115 גרם קמח חומוס
100 גרם קמח (עמילן) תפוחי אדמה או קמח נטול גלוטן מוכן
30 גרם עמילן (קמח) טפיוקה
בתוספת של משפר אפיה (ללא גלוטן)
אפשר לקנות תערובת מוכנה של קמחים כמו "קמח תמי" אבל יותר זול לקנות כמה סוגי קמחים ולהכין תערובת לבד, לפי הצורך.
עד כאן דבריה! - בהצלחה לך. מקווה שעזרתי
צריך לזכור שקורנפלור איננו מתנהג כמו קמח רגיל. הוא הרבה יותר דביק.
אם זה היה כל כך פשוט, לא היו טורחים לכתוב מתכונים מיוחדים לפסח. אפשר היה להמיר כל מתכון בקמח ת. אדמה שמתנהג כמו קורנפלור (או לאוכלי קטניות, בקורנפלור).
אם מדובר בפשטידה, או עוגת גבינה, שדורשת כמה כפות עד חצי כוס קמח, אין בעיה.
כשמדובר בעוגה בחושה או עוגת שמרים, אין אפשרות של יחס 1:1 בהמרה כזאת.
אם את מחפשת תחליף קמח ללא גלוטן, מדובר בתרכובות. ועדיף להיצמד לתרכובות מומלצות כמו:
115 גרם קמח אורז מלא
115 גרם קמח חומוס
100 גרם קמח (עמילן) תפוחי אדמה או קמח נטול גלוטן מוכן
30 גרם עמילן (קמח) טפיוקה
בתוספת של משפר אפיה (ללא גלוטן)
אפשר לקנות תערובת מוכנה של קמחים כמו "קמח תמי" אבל יותר זול לקנות כמה סוגי קמחים ולהכין תערובת לבד, לפי הצורך.
עד כאן דבריה! - בהצלחה לך. מקווה שעזרתי
באותו הנושא: