2 תשובות
מצרכים»

15 עגבניות בשלות
4 ביצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות (כן רסק עגבניות זאת לא קללה)
3 כפות גדושות מרק עוף (גם מרק עוף זאת לא קללה)
2 בצלים גדולים
2 גמבות אדומות
3 שיני שום
חצי כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
כף שטוחה פלפל שחור טחון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף שטוחה פפריקה חריפה


אופן ההכנה »
קוצצים את הבצל ומטגנים
בזמן שהבצל בשמן, חותכים את 2 הגמבות ושלושת שיני השום לריבועים קטנים כמה שיותר
מוסיפים את הגמבות והשום אל המחבת ומערבבים היטב
בנתיים חותכים את כל העגבניות לריבועים ומערבבים מדי פעם את התערובת במחבת. טיפ
סיימתם לחתוך את העגבניות? הוסיפו אותם למחבת, ערבבו היטב, וכסו עם מיכסה על אש בינונית.
מדי 8-10 דקות יש לפתוח את המכסה ולשפוך את המיצים שפלטו העגבניות ולערבב היטב. סוד1
העגבניות חדלו מלהפריש מיצים? זהו זמן התיבול. סוד2
הוסיפו את כל השאר התבלינים ואת שתי כפות רסק העגבניות, ערבבו היטב והמתינו 3 דקות.
הוסיפו את הביצים וערבבו היטב כ5 דקות. סוד3
כבו את האש ותנו לשקשוקה להתקרר ללא מכסה כ8-10 דקות.
תחתיכי עגבניות לחתיכות קטנות, פלפל חריף (אם את אוהבת חריף) את יכולה לחתוך גמבה, תחתיכי 2 שיני שום לרבעים, תשימי שמן במחבת, כף שמן, תוסיפי את מה שחתכת. ותערבבי בהתחלה, שהעגבניות נהיה רכים תוסיפי את הביצים, למעלה קצת מלח ופלפל שחור, תתני לביצים להיות מבושלים, ותכבי את האש.
בתאבון