8 תשובות
זורקים תפוח אדמה חתוך לשמן
מקלפת תפוחי אדמה, חותכת לפסים, שמה שמן במחבת, מכניסה את התפוחי אדמה, מחכה שהם יראו מוכנים, מוציאה ואם את אוהבת שימי מלח.
מקלפים תפוח אדמה, וחותכים את התפוח אדמה. איזו צורה שאת רוצה, עגול, ארוך, עבה, דק..
את מדליקה את הגז, לוקחת מחבת, שמה שמן קצת הרבה צריך לשים, ולהכניס את הרצועות תפוח האדמה שחתכת. כשאת רואה שזה שזוף כזה, תהפכי, וככה שוב.
ואת כבר תראי מתי זה מוכן.
את מדליקה את הגז, לוקחת מחבת, שמה שמן קצת הרבה צריך לשים, ולהכניס את הרצועות תפוח האדמה שחתכת. כשאת רואה שזה שזוף כזה, תהפכי, וככה שוב.
ואת כבר תראי מתי זה מוכן.
מטוגן- מרתיחים שמן, שמים צ'יפס ומערבבים מידי פעם כדי לוודא שהוא לא נשרף, שמים כל פעם קצת מלח
אפוי- שמים על התפוחי אדמה מלח, מכניסים לתנור ב180 מעלות סביבות ה-20 דקות
אפוי- שמים על התפוחי אדמה מלח, מכניסים לתנור ב180 מעלות סביבות ה-20 דקות
כל הטיפים כאן יפים וטובים אבל אם זאת פעם ראשונה את צריכה להיזהר מהשמן.
צריך לשים את הצ'יפס כשהשמן רותח (שמן עמוק- את יודעת מה זה?), ורוב הפעמים השמן יכול לעוף עליך.
הפתרון הוא לשים בעדינות ולא לזרוק צ'יפס אחד קטן כשהשמן חם ולא רותח, ואז לחכות כמה שניות כשזה מתחיל לבעבע בקטנה, ישר לשים את כל הציפסים. כדאי לשים את המלח לפני שאת שמה במחבת.
עוד משהו, זה תלוי בגודל ותלוי במחבת אבל כדאי לשים נגלות קטנות ולא הרבה כדי שזה יהיה מהר והטמפ לא תרד.
צריך לשים את הצ'יפס כשהשמן רותח (שמן עמוק- את יודעת מה זה?), ורוב הפעמים השמן יכול לעוף עליך.
הפתרון הוא לשים בעדינות ולא לזרוק צ'יפס אחד קטן כשהשמן חם ולא רותח, ואז לחכות כמה שניות כשזה מתחיל לבעבע בקטנה, ישר לשים את כל הציפסים. כדאי לשים את המלח לפני שאת שמה במחבת.
עוד משהו, זה תלוי בגודל ותלוי במחבת אבל כדאי לשים נגלות קטנות ולא הרבה כדי שזה יהיה מהר והטמפ לא תרד.
קישורים מצורפים:
רגע אבל את יודעת מה זה שמן עמוק?
נ. ב. תשתדלי שלא יהיה מים בצ'יפס כי זה גורם לזה לקפוץ עוד יותר.
זה מסוכן! פליז תעני אני בלחץ.
נ. ב. תשתדלי שלא יהיה מים בצ'יפס כי זה גורם לזה לקפוץ עוד יותר.
זה מסוכן! פליז תעני אני בלחץ.
אני אוסיף.
את יכולה לקחת אריזה של צ'יפס מוכנה במקום לחתוך. להרתיח מראש שמן, לשים על אש בינונית ואחרי 7 דקות בערך להכניס אותו
וברגע שהוא מקבל צבע זהוב ונראה מוכן להוציא אותו.
את יכולה לקחת אריזה של צ'יפס מוכנה במקום לחתוך. להרתיח מראש שמן, לשים על אש בינונית ואחרי 7 דקות בערך להכניס אותו
וברגע שהוא מקבל צבע זהוב ונראה מוכן להוציא אותו.
פורסים תפוחי אדמה על מגש, יש גם מוכן בחנות ושמים בטוסטר אובן או בתנור, לא מומלץ לאכול צ'יפסים עם כמויות אדירות של שמן
באותו הנושא: