4 תשובות
קונים את החומץ לאורז סושי ואז מרתיחים אותו בסיר עם אורז וטיפת מים וצריך להוסיף קצת סוכר וקצת מלח..
יש אורז מיוחד לסושי, נראלי יש עליו מאחורה הוראות
שואל השאלה:
יש את החומץ לסושי בכל סופר? כי אני זוכרת שפעם חיפשתי ולא מצאתי..
יש את החומץ לסושי בכל סופר? כי אני זוכרת שפעם חיפשתי ולא מצאתי..
קודם כל את צריכה את האורז המיוחד בשביל סושי- חברת סוגת מוכרת בחמישה עשר שקלים בערך לק"ג.
קודם כל תשטפי את האורז לפחות 5-6 פעמים עד שהמים יוצאים לגמרי שקופים.
אם את מבשלת כוס אחד של אורז- תוסיפי כוס אחד של מים.
שימי את אש עד שהמים רותחים. ( שימי לב שהמכסה תמיד תמיד סגור)
איך שהמים נרתחים, תעבירי לאש הכי קטנה ותחכי בין 15 ל-20 דקות, תלוי בכמות האורז שאת מבשלת.
כשהאורז מוכן, כבי את הגז, תשאירי את המכסה סגור ל10 דקות- לתת לאורז לנוח.
אחרי עשר דקות תערבבי את האורז ותניחי לו להישאר 5 דקות בלי המכסה כדי שהמים יתאדו קצת.
וזהו- זה מוכן. אם את מכינה סושי, תכיני לך קערה קטנה, לא חייב גדולה, קערה קטנה עם מים וכף שמן. כל פעם תתבלי את הידיים שלך במים האלו בשביל שהאורז לא יידבק לך לידיים. תאמיני לי זה עוזר- מניסיון.
מקווה שעזר לך:)
קודם כל תשטפי את האורז לפחות 5-6 פעמים עד שהמים יוצאים לגמרי שקופים.
אם את מבשלת כוס אחד של אורז- תוסיפי כוס אחד של מים.
שימי את אש עד שהמים רותחים. ( שימי לב שהמכסה תמיד תמיד סגור)
איך שהמים נרתחים, תעבירי לאש הכי קטנה ותחכי בין 15 ל-20 דקות, תלוי בכמות האורז שאת מבשלת.
כשהאורז מוכן, כבי את הגז, תשאירי את המכסה סגור ל10 דקות- לתת לאורז לנוח.
אחרי עשר דקות תערבבי את האורז ותניחי לו להישאר 5 דקות בלי המכסה כדי שהמים יתאדו קצת.
וזהו- זה מוכן. אם את מכינה סושי, תכיני לך קערה קטנה, לא חייב גדולה, קערה קטנה עם מים וכף שמן. כל פעם תתבלי את הידיים שלך במים האלו בשביל שהאורז לא יידבק לך לידיים. תאמיני לי זה עוזר- מניסיון.
מקווה שעזר לך:)
באותו הנושא: