3 תשובות
את יכולה להכין לו עוף תפוחיי אדמה וליד זה לחתוך לו מלפפון ועגבנייה.
אפשר להכין לו קציצות בשר אדום או הודו בתוספת אורז + אפונה וגזר.
אפשר להכין קלחיי תירס מבושלים ולתת לו לאכול לבד או לגרד לו לצלחת.
את יכולה לטגן לו שניצל ולחתוך לו אותם בתוספת סלט ירקות קצוץ.
מרק ירקות את יכולה לגרד לו או לקנות לקט ירקות או לחתוך תירקות קטנים כריבועים קטנים
זה גם בריא גם מזין וגם מרכך את הקיבה וטוב למוח (יצא מחקר בארה"ב).
בבוקר ביצה קשה או חביתה עם גבינה לבנה ירקות חתוכים לרצועות כולל גמבה אדומה עגבניות ומלפפונים.
אפשר באמצע היום לתת לו רצועות גזר חתוכות דק או לגרד להוסיף מעט צימוקים ומיץ אננס או מעט פטל לא הרבה מתוק רק לתת טעם.
בערב אפשר כריך עם טחינה אבוקדו קערת דגנים מלאים עם פחות סוכר (לא בריא לשיניים)
דייסת שיבולת שועל דייסת אורז, טוסט עם גבינה צהובה, כריך טונה.
אפשר לעשות כבד קצוץ לצהריים, ספגטי, אפשר לבשל דלעת במים ולמעוך ולתבלן, או מרק קוסקוס. שווארמה ביתית ופלאפל גם בריא לילדים - רק לא נקניקיות או המבוגר. ממש לא בריא!
אפשר לתת סלמון או קציצות פילה.
אפשר להכין לו קציצות בשר אדום או הודו בתוספת אורז + אפונה וגזר.
אפשר להכין קלחיי תירס מבושלים ולתת לו לאכול לבד או לגרד לו לצלחת.
את יכולה לטגן לו שניצל ולחתוך לו אותם בתוספת סלט ירקות קצוץ.
מרק ירקות את יכולה לגרד לו או לקנות לקט ירקות או לחתוך תירקות קטנים כריבועים קטנים
זה גם בריא גם מזין וגם מרכך את הקיבה וטוב למוח (יצא מחקר בארה"ב).
בבוקר ביצה קשה או חביתה עם גבינה לבנה ירקות חתוכים לרצועות כולל גמבה אדומה עגבניות ומלפפונים.
אפשר באמצע היום לתת לו רצועות גזר חתוכות דק או לגרד להוסיף מעט צימוקים ומיץ אננס או מעט פטל לא הרבה מתוק רק לתת טעם.
בערב אפשר כריך עם טחינה אבוקדו קערת דגנים מלאים עם פחות סוכר (לא בריא לשיניים)
דייסת שיבולת שועל דייסת אורז, טוסט עם גבינה צהובה, כריך טונה.
אפשר לעשות כבד קצוץ לצהריים, ספגטי, אפשר לבשל דלעת במים ולמעוך ולתבלן, או מרק קוסקוס. שווארמה ביתית ופלאפל גם בריא לילדים - רק לא נקניקיות או המבוגר. ממש לא בריא!
אפשר לתת סלמון או קציצות פילה.
מתכון לקציצות
==========
החומרים
קג בשר אדום 2 פרוסות לחם מושרה במים ואז סוחטים (כדי לרכך תקציצה ולא יתכווץ הבשר )
2 ביצים, שמן, תבלין לקציצות, שום, מרק עוף, כרפס פטרוזילייה, רסק עגבניות מים
בצל ועוד 2 ביצים קמח תפוח אדמה או חצילים או קישואים.
אופן ההכנה
לוקחים קערה קוצצים בצל +שום +פטרוזילייה +כרפס +2 פרוסות לחם + 2 ביצים +תבלין לקציצות + בשר מרק עוף 2 כפות מערבבים את כל התערובת לעיסה
מגלגלים לכדורים
לוקחים קערה עם קמח ומקמחים את הקציצות
לוקחים קערה ניפרדת עם מים שמים 2 כפות רסק +2 ביצים וטורפים יחד לבלילה צריך להיות סמיך במידה ולא סמיך להוסיף ביצים
תקציצות שקמחנו טובלים בבלילה ומטגנים על מחבט שמן שחיממנו מראש
ניתן לקחת תפוחי אדמה ולחתוך אותה לאורכה וליצור כיס לא לחתוך עד הסוף ואז ממלאים את הקציצה
אפשר למלא בקישואים אבל תקישואים לא מטגנים מבשלים ברוטב ולא מקמחים
ואז זה יקרא כדוריי בשר, תכדוריי בשר לא מטגנים ולא שמים לחם אלא פירוריי לחם
כשהרוטב חם ומבעבעב זורקים תכדוריי בשר
לעינינו לקציצות המטוגנות - מסננים תשמן בנייר סופג, לוקחים סיר מרפדים אותו בתפוחיי אדמה קישואים גזר כרפס שום תבלין קציצות ומסדרים תקציצות
מכינים בכוס מים 2 כפות רסק פפריקה מרק עוף ושופכים על תערובת הקציצות
מוסיפים מים בגובה הקציצות מבשלים חצי שעה עד להתרכחות הקציצות
עם רוצים רוטב סמיך פשוט מההתחלה להוסיף רסק.
==========
החומרים
קג בשר אדום 2 פרוסות לחם מושרה במים ואז סוחטים (כדי לרכך תקציצה ולא יתכווץ הבשר )
2 ביצים, שמן, תבלין לקציצות, שום, מרק עוף, כרפס פטרוזילייה, רסק עגבניות מים
בצל ועוד 2 ביצים קמח תפוח אדמה או חצילים או קישואים.
אופן ההכנה
לוקחים קערה קוצצים בצל +שום +פטרוזילייה +כרפס +2 פרוסות לחם + 2 ביצים +תבלין לקציצות + בשר מרק עוף 2 כפות מערבבים את כל התערובת לעיסה
מגלגלים לכדורים
לוקחים קערה עם קמח ומקמחים את הקציצות
לוקחים קערה ניפרדת עם מים שמים 2 כפות רסק +2 ביצים וטורפים יחד לבלילה צריך להיות סמיך במידה ולא סמיך להוסיף ביצים
תקציצות שקמחנו טובלים בבלילה ומטגנים על מחבט שמן שחיממנו מראש
ניתן לקחת תפוחי אדמה ולחתוך אותה לאורכה וליצור כיס לא לחתוך עד הסוף ואז ממלאים את הקציצה
אפשר למלא בקישואים אבל תקישואים לא מטגנים מבשלים ברוטב ולא מקמחים
ואז זה יקרא כדוריי בשר, תכדוריי בשר לא מטגנים ולא שמים לחם אלא פירוריי לחם
כשהרוטב חם ומבעבעב זורקים תכדוריי בשר
לעינינו לקציצות המטוגנות - מסננים תשמן בנייר סופג, לוקחים סיר מרפדים אותו בתפוחיי אדמה קישואים גזר כרפס שום תבלין קציצות ומסדרים תקציצות
מכינים בכוס מים 2 כפות רסק פפריקה מרק עוף ושופכים על תערובת הקציצות
מוסיפים מים בגובה הקציצות מבשלים חצי שעה עד להתרכחות הקציצות
עם רוצים רוטב סמיך פשוט מההתחלה להוסיף רסק.
קחי בצל טגני אותו שהוא שקוף שימי רסק אדי אותו תדאגי שלא ישרף מוסיפים מים
שמים עוף תפוחיי אדמה רסק כרפס פטרוזילייה אפונה ומבשלים על אש קטנה
מוסיפים כמובן פפריקה שום מרק עוף בסוף שלא ידבק הסיר
זה אוכלים על קוסקוס או בשילוב עם אורז לבן
אפשר להקפיץ חזה שניצל בתוספת ירקות מאודים
לבשל פתיתים אוהבים הילדים
שמים עוף תפוחיי אדמה רסק כרפס פטרוזילייה אפונה ומבשלים על אש קטנה
מוסיפים כמובן פפריקה שום מרק עוף בסוף שלא ידבק הסיר
זה אוכלים על קוסקוס או בשילוב עם אורז לבן
אפשר להקפיץ חזה שניצל בתוספת ירקות מאודים
לבשל פתיתים אוהבים הילדים
באותו הנושא: