2 תשובות
מתכון פשוט וטעים מאד!

חומרים ל-4 עד 6 מנות:

1 כוס קמח

2 כפות סוכר

3 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס חלב

2 כפות שמן

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

סירופ מייפל או סירופ שוקולד

כלים: כוס, נפה, כפית, כף, מזלג, קערה גדולה, קערה בינונית, מחבת גדולה ושטוחה, כף עץ, ספל קטן, מרית מתכת.

1. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הקערה הגדולה (אפשר להחליף בכוס קמח תופח). מוסיפים את הסוכר.

2. טורפים את הביצים בקערה הבינונית. מוסיפים את החלב, 2 כפות השמן ותמצית הווניל. מערבבים היטב.

3. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים בכף עץ, היטב ובזריזות, רק עד שקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.

4. משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בכפית שמן ומחממים בחום בינוני גבוה. מודדים מנות בלילה במצקת או בספל קטן. יוצקים למחבת החמה.

5. כאשר נוצרות על המחבתיות, הפנקייק'ס, בועות גדולות-מחזיקים בידית המחבת והופכים את המחבתיות במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים. אין צורך להפוך שנית.

6. מוציאים את המחבתיות המוכנות לצלחת. ממשיכים להכין מחבתיות עד שכל הבלילה נגמרת. מגישים עם סירופ מייפל או סירופ שוקולד.