תשובה אחת
בשניהם יש עמילן (חומר תשמורת בצמחים) שהופך לגלוקוז.
עמילן לא מתוק וגלוקוז כן, עכשיו תחשבי מי יותר מתוק בננה בשלה או בוסר? בשלה, יש בה יותר גלוקוז (מתוקה). הגלוקוז כמו שאמרתי משמש כחומר מוצא לנשימה התאית (סובסטרט) אז ככל שיש יותר סובסטרט יש יותר נשימה תאית.
עמילן לא מתוק וגלוקוז כן, עכשיו תחשבי מי יותר מתוק בננה בשלה או בוסר? בשלה, יש בה יותר גלוקוז (מתוקה). הגלוקוז כמו שאמרתי משמש כחומר מוצא לנשימה התאית (סובסטרט) אז ככל שיש יותר סובסטרט יש יותר נשימה תאית.
באותו הנושא: