תשובה אחת
חומרים ל4 חלות
• 1 ק"ג קמח לבן מנופה
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 שקית משפר אפיה
• 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
• 1/2 כוס שמן זית או קנולה
• ביצה גודל l
• כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים
• כף מחוקה של מלח
חומרים למריחה:
• ביצה טרופה
חומרים לקישוט:
• שומשום או פרג לפיזור
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-15 דקות.
אפית החלה:
8. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום ופרג לקישוט.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהחלות זהובות.
11. מעבירים לרשת לצינון.
• 1 ק"ג קמח לבן מנופה
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 שקית משפר אפיה
• 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
• 1/2 כוס שמן זית או קנולה
• ביצה גודל l
• כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים
• כף מחוקה של מלח
חומרים למריחה:
• ביצה טרופה
חומרים לקישוט:
• שומשום או פרג לפיזור
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-15 דקות.
אפית החלה:
8. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום ופרג לקישוט.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהחלות זהובות.
11. מעבירים לרשת לצינון.
אנונימית
באותו הנושא: