תשובה אחת
חומרים ל4 חלות
• 1 ק"ג קמח לבן מנופה

• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)

• 1 שקית משפר אפיה

• 1/2 כוס סוכר (100 גרם)

• 1/2 כוס שמן זית או קנולה

• ביצה גודל l

• כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים

• כף מחוקה של מלח

חומרים למריחה:

• ביצה טרופה

חומרים לקישוט:

• שומשום או פרג לפיזור



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-15 דקות.

אפית החלה:

8. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה לתפיחה עד להכפלת הנפח.

9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום ופרג לקישוט.

10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהחלות זהובות.

11. מעבירים לרשת לצינון.


אנונימית
באותו הנושא: