4 תשובות
לא ניראה לי שאפשר להשתמש בבצק הזה כל כך הרבה שעות בחוץ ועוד שהוא מכיל ביצים
ועוד בחום ברור שמשהו קרה לבצק ואין לישתמש בו פשוט לזרוק
בברכה לני
בעקרון אפשר להשתמש בו. בצק שמרים רגיל שמכיל ביצים מתפיחים גם כן מחוץ למקרר
אם מדובר בבצק שמרים סטנדרטי סביר להניח שהוא כבר עבר תפיחת יתר ולא יהיה ניתן להשתמש בו.

אתה יכול לבדוק את הבצק. תלוש אותו מעט ותרגיש אם הוא נקרע בידיים ומרגיש כמו פלסטלינה דביקה - הוא נהרס ואין מה לעשות חוץ מלזרוק אותו. (סימנים נוספים- לפני הלישה הוא מלא חורים מלמעלה ובעל ריח חמוץ-מתוק חזק)
אם הוא לא מריח חזק ושומר על האלסטיות שלו - ניתן להשתמש בו. (מצב כזה יקרה רק אם הבצק מכיל כמות קטנה מאוד של שמרים)

לגבי הביצים - אין מה לחשוש מזיהום חיידקי למרות הזמן שעמד בחוץ היות והבצק (אני מניח) מיועד לאפייה ואז כל החיידקים שאולי התפתחו בבצק ימותו ויהיה אפשר לאכול את המאפה.
בכל מקרה לא לטעום את הבצק לפני האפייה!

עודד פישר
אופה קונדיטור
מישהו ניסה את זה? הכנתי בצק, האם הוא ראוי לאכילה?
אני
באותו הנושא: