2 תשובות
פירה פרווה מתפוחי אדמה- מצרכים (2-3 מנות):

5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

מלח לפי הטעם

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:
-מניחים תפוחי אדמה בסיר ומכסים במים מהברז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר (ניתן להשאיר פתח קטן שהאדים ייצאו). ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים). הערה: אם במהלך הבישול המים מתאדים יש להוסיף מים רותחים.

-בעזרת כף מחוררות מוציאים את תפוחי האדמה לקערה (בלי הנוזלים).

מעיכת תפוחי האדמה לפירה:

*אם יש לכם מוט בלנדר טוחנים את תפוחי האדמה בעזרת מוט הבלנדר ואז הוא יוצא במרקם רך ומושלם מבלי שנצטרך להוסיף לו חמאה/שמן או מים.

*אם אין לכם מוט בלנדר -אפשר למעוך בעזרת מועך פירה או מזלג ואז להוסיף למחית כמה כפות ממי הבישול ו 1-2 כפות שמן זית/קנולה ולהמשיך למעוך עד למחית אחידה. אם רוצים לרכך את המחית מוסיפים עוד מים.

-ממליחים, מפלפלים ומגישים.

טיפ לקיצור משך בישול תפוחי האדמה חתכו את תפוחי האדמה לקוביות במקום לבשל אותם שלמים.
מבשלים במים חמים תפוחי אדמה עם קליפה למשך בערך רבע שעה תלוי בגודל של התפוח אדמה.
לבדוק עם מזלג אם זה מוכן

להוציא, לקלף ולהכניס לקערה. להוסיף חלב, מלח פלפל וחמאה חלק שמים
באותו הנושא: