תשובה אחת
המרכיבים:
1 כוס קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין מלא
2 כפות סוכר דמררה או סוכר קנים
2 ביצים
1 כוס חלב - מומלץ עיזים, כשגם חלב אורז או חלב שקדים יתקבלו בברכה
1 כף שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שמן קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה קמח מלא וסוכר. בקערה נפרדת טורפים ביצים. מוסיפים חלב שמן קוקוס ותמצית וניל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח ומערבבים ביחד רק עד שהבלילה חלקה ואין בה יותר מדי גושים.
מחממים במחבת קטנה שמן קוקוס. מפזרים על כל שטח המחבת וכשהשמן רותח (ולא לפני כן) יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת קטנה. כשמופיעות בועות על הפנקייק, הופכים אותו בעזרת מרית. מטגנים לכמה שניות עד שגם הצד השני מזהיב ומניחים על צלחת הגשה. מגישים מייד עם ריבה או ממרח אגוזי לוז.
1 כוס קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין מלא
2 כפות סוכר דמררה או סוכר קנים
2 ביצים
1 כוס חלב - מומלץ עיזים, כשגם חלב אורז או חלב שקדים יתקבלו בברכה
1 כף שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שמן קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה קמח מלא וסוכר. בקערה נפרדת טורפים ביצים. מוסיפים חלב שמן קוקוס ותמצית וניל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח ומערבבים ביחד רק עד שהבלילה חלקה ואין בה יותר מדי גושים.
מחממים במחבת קטנה שמן קוקוס. מפזרים על כל שטח המחבת וכשהשמן רותח (ולא לפני כן) יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת קטנה. כשמופיעות בועות על הפנקייק, הופכים אותו בעזרת מרית. מטגנים לכמה שניות עד שגם הצד השני מזהיב ומניחים על צלחת הגשה. מגישים מייד עם ריבה או ממרח אגוזי לוז.
באותו הנושא: