4 תשובות
ברור 10 דקות זה כלום
המים רתחו לפני?
תשימי על אש בינונית ותחכי לפחות עד 20 דק
תפוח אדמה לוקח הרבה זמן לבשל (גם בתנור)
שעה בסיר או עד שזה רך
רכיבים לתפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 600 גרם (קטנים, שלמים ועם הקליפה)
מלח - 1 כפית (מלאה)
מים - כ-300 מ"ל
רכיבים לסלסה:
נענע - חופן
בזיליקום - חופן
פטרוזיליה - חופן
חומץ בן יין לבן - 2 כפות
שמן זית - 6 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם (רק אם יש צורך)
פלפל שחור - לפי הטעם (רק אם יש צורך)
אופן הכנה לתפוחי אדמה:
הכניסו את תפוחי האדמה השלמים אל סיר רחב דיו, וודאו שכולם יהיו בשכבה אחת ויגעו בתחתית הסיר.
פזרו את המלח בסיר, צקו את המים, כסו את הסיר, הדליקו את הלהבה על חום בינוני-גבוה והביאו לרתיחה.
בשלו את תפוחי האדמה עד להתאדות המים והתרככותם של תפוחי האדמה. המשיכו בבישול עד להיווצרות שכבת מלח לבנה ודקה על הקליפה, ובינתיים הכינו את הסלסה.
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים כבו את האש, והוציאו אותם אל צלחת הגשה. זלפו מעט סלסה מעל או הגישו בצלוחית קטנה לצד המנה.
אופן הכנה לסלסה:
הכניסו את חומרי הסלסה אל מעבד מזון וקצצו בפולסים קצרים עד להיווצרות רוטב ירוק ומעט סמיך.
טעמו ושפרו טעמים על ידי הוספת פלפל או מלח רק אם צריך (קחו בחשבון שתפוחי האדמה מלוחים).