2 תשובות
שאלה נחמדה, ה"קושי" וההבדל בין אלו לאלו אינו נמדד על סולם אחד.
בירקות בכלל ובאלו החיים בפרט יש כמות של סיבים שאינם מתעכלים כלל. הם נכנסים ויוצאים כלעומת שבאו ואינם תורמים תזונתית. הם תורמים המון לבריאות בכך שהם מנקים א תהמעיים בדרכם החוצה ומונעים הצטברות של פסולת היסטורית. יש אנשים שהולכים עם פח זבל בן 5 שנים במעיים שלהם.
פחמימות ושומנים זה סיפור אחר, הגוף משקיע המון אנרגיה בפירוקם לאבות מזון בסיסיים (חלבונים וסוכרים פשוטים). בהם יש ערך תזונתי, כל אחד לפי הרכבו והויטמינים והמינרלים הנלווים אליו.
לסיכום: מה עדיף? מה שיותר ירקות חיים, פחמימות במידה, שומנים מה שפחות. לחשוב על מה שמכניסים לפה ולא לאכול שטויות וג'אנק.
והמלצה חשובה, פעם בשנה ולא ביחד- טיפול מונע בשתי תמציות ארומתרפיות מעולות- אחת לניקוי רעלים מהכבד ומערכת הדם והשניה להסדרת העיכול. סיימו בקבוק אחד בחורף ואת השני בקיץ.
צריך לאכול גם וגם.
אפשר לבשל או לאדות את הירקות, אבל אז אתה גם מאבד חלק מהערך התזונתי שלהם.
יש ירקות שיותר קשה לנו לפעמים לעכל חיים - כרוב, בצל, וכד'. אז אפשר אותם לבשל או להחמיץ.
שיהיה בהצלחה,
מיכל רון - חיים בריא
באותו הנושא: