5 תשובות
את יכולה לסנן אותו במסננת דקה אבל אם הוא שחור זה שמן שרוף לא להישתמש
בו רק תכסי אותו שבלילה לא יפול זבוב או משהו
בו רק תכסי אותו שבלילה לא יפול זבוב או משהו
זה לא היגייני
השמן גורם למשהו לשניצלים כמו העשן של העל האש
נסי את העיצות שנתנו לך אולי הם טובות
השמן גורם למשהו לשניצלים כמו העשן של העל האש
נסי את העיצות שנתנו לך אולי הם טובות
משתמשים אבל זה לא בריא
רצוי לזרוק כמובן, ולטגן בשמן פעם אחת אבל לפי מה שראיתי פעם באיזה תוכנית בריאות שעד פעמיים אפשר להשתמש בשמן אבל אחר כך לזרוק כי אז הוא מתחיל להפריש חומר מסרטן ח"ו וזה מסוכן לבריאות.
כמו כן, הייתי ממליצה לך להשתדל להימנע מלאכול אוכל מטוגן ובמיוחד בשמן עמוק כי זה ממש מזיק לבריאות ויכול לחסום עורקים ולהוביל לצנתור, אז למשל אני מכינה צ'יפס בתנור או במיקרו עם ממש מעט שמן ולפעמים בלי שמן בכלל אומנם זה פחות טעים בהרבה אבל כדאי לוותר לפעמים על דברים בשביל הבריאות ופעם במספר חודשים להתפנק על צי'פס מטוגן.
בהצלחה והרבה בריאות
כמו כן, הייתי ממליצה לך להשתדל להימנע מלאכול אוכל מטוגן ובמיוחד בשמן עמוק כי זה ממש מזיק לבריאות ויכול לחסום עורקים ולהוביל לצנתור, אז למשל אני מכינה צ'יפס בתנור או במיקרו עם ממש מעט שמן ולפעמים בלי שמן בכלל אומנם זה פחות טעים בהרבה אבל כדאי לוותר לפעמים על דברים בשביל הבריאות ופעם במספר חודשים להתפנק על צי'פס מטוגן.
בהצלחה והרבה בריאות
אנונימי
בטיגון צ'יפס, חצילים וירקות באופן כללי, המים שבירקות לא מאפשרים לשמן להגיע לטמפרטורות הגורמות לשמן להישרף ולהתחמצן. מה גם שאני לא מכיר מישהו שאוהב צ'יפס שרוף. זה נכון שמטיגון לטיגון, איכות השמן יורדת אך אם מטפלים בשמן נכון (כללים לשימוש חוזר אפשר למצא בקישור המצורף) אפשר ואפילו רצוי לחסוך כמה שקלים בהוצאה החודשית על שמן לטיגון ואף לתרום את חלקנו הקטן בהקטנת יצור השמן בישראל, תהליך שאינו מיטיב עם סביבה ירוקה. בפועל, ניתן להשתמש בשמן למשך 6 שעות טיגון מצטבר בסך הכל כך שאין שום סיבה לזרוק אותו בתום טיגון של שעה אחת. אצלינו בבית כבר שנים מסננים את השמן בתום כל טיגון וכך חוסכים הרבה כסף ועל הדרך שומרים על סביבה ירוקה.
אלון בראון
באותו הנושא: