3 תשובות
לא
23
שלום לירון !!
שמן שחומם בטמפ' גבוהה הופך לרעלים מזיקים בגוף ולכן לא מומלץ להשתמש בו שנית.
השמנים שהם לא הופקו בכבישה קרה גם לא בריאים מכיוון שהזיקוק שלהם עבר הליך של חימום גבוהה, על אחת כמה וכמה שמן שאנחנו מחמים.
יום נפלא שורי
שמן שחומם בטמפ' גבוהה הופך לרעלים מזיקים בגוף ולכן לא מומלץ להשתמש בו שנית.
השמנים שהם לא הופקו בכבישה קרה גם לא בריאים מכיוון שהזיקוק שלהם עבר הליך של חימום גבוהה, על אחת כמה וכמה שמן שאנחנו מחמים.
יום נפלא שורי
תשובתה של שורי נכונה במקרים בהם השמן חומם לטמפרטורות מאד גבוהות. הסימן לטמפרטורות גבוהות בטיגון שמן הוא כאשר עשן מיתמר מעל סיר הטיגון.
בטיגון צ'יפס, חצילים וירקות באופן כללי, המים שבירקות לא מאפשרים לשמן להגיע לטמפרטורות הגורמות לשמן להישרף ולהתחמצן. מה גם שאני לא מכיר מישהו שאוהב צ'יפס שרוף. זה נכון שמטיגון לטיגון, איכות השמן יורדת אך אם מטפלים בשמן נכון (כללים לשימוש חוזר אפשר למצא בקישור המצורף) אפשר ואפילו רצוי לחסוך כמה שקלים בהוצאה החודשית על שמן לטיגון ואף לתרום את חלקנו הקטן בהקטנת יצור השמן בישראל, תהליך שאינו מיטיב עם סביבה ירוקה. בפועל, ניתן להשתמש בשמן למשך 6 שעות טיגון מצטבר בסך הכל כך שאין שום סיבה לזרוק אותו בתום טיגון של שעה אחת. אצלינו בבית כבר שנים מסננים את השמן בתום כל טיגון וכך חוסכים הרבה כסף ועל הדרך שומרים על סביבה ירוקה.
בטיגון צ'יפס, חצילים וירקות באופן כללי, המים שבירקות לא מאפשרים לשמן להגיע לטמפרטורות הגורמות לשמן להישרף ולהתחמצן. מה גם שאני לא מכיר מישהו שאוהב צ'יפס שרוף. זה נכון שמטיגון לטיגון, איכות השמן יורדת אך אם מטפלים בשמן נכון (כללים לשימוש חוזר אפשר למצא בקישור המצורף) אפשר ואפילו רצוי לחסוך כמה שקלים בהוצאה החודשית על שמן לטיגון ואף לתרום את חלקנו הקטן בהקטנת יצור השמן בישראל, תהליך שאינו מיטיב עם סביבה ירוקה. בפועל, ניתן להשתמש בשמן למשך 6 שעות טיגון מצטבר בסך הכל כך שאין שום סיבה לזרוק אותו בתום טיגון של שעה אחת. אצלינו בבית כבר שנים מסננים את השמן בתום כל טיגון וכך חוסכים הרבה כסף ועל הדרך שומרים על סביבה ירוקה.
אלון בראון
באותו הנושא: