3 תשובות
לא איש של בישול כל כך, אבל לא נשמע שיש הבדל גדול.

חוץ מהעובדה שפחות נוח לעבוד עם סיר כי הוא עמוק יותר, וכמובן שאח"כ צריך לשטוף כלי הרבה יותר גדול ובלי סיבה.

אבל אם אין מחבת, אין סיבה שלא לטגן בסיר.
הי
ניקח לדוגמא, הכנת קציצות בררוטב עגבניות.
כשמטגנים את הבצל לשחום זהוב, ואחר כך מוסיפים את הקציצות שהכנו +רוטב, תבלינים ומים- זה דורש סיר. בגלל העומק.
אם מטגנים חביתה, נסתפק במחבת.
מבחינת הטיגון עצמו, זה אותה התוצאה. אך כשצריך תבשיל שיתבשל על האש-דרוש סיר.
מי קבל תאבון?
☺☺
עקרונית, זה תלוי מאוד במתכון.

כאשר דרוש עומק (בין אם זה שמן עמוק ובין אם זה מתכון שבו הטיגון הוא רק חלק ראשון ואז מוסיפים עוד חלקים), מחבט בדרך כלל לא יוכל לתת לך אותו.

כאשר לא דרוש עומק ואין עומק של שמן, אז יש הבדל נוסף והוא פיזור החום.
המחבטות (בד"כ) עשויות מתכת הרבה יותר מאסיבית שמפזרת את החום בצורה שונה מסיר. פיזור חום אחיד וטוב יותר לעתים חשוב להצלחה של המתכון וזו הסיבה שממליצים על כלי כזה או אחר.

מקווה שעזרתי:-)