11 תשובות
מוצרי חלב-גבינות, יוגורט, חלב, מעדנים...
מוצרי חלב
בחלב ומוצרי חלב
חלב וזה טוב לעצמות
מוצרי חלב בעיקר, אבל כמובן לא לאכול בכמויות..
זה עוזר לגבוה?
במוצרי חלב, וכן.
גבינה
היכן מצוי הסידן במזון?
למזון נודעת חשיבות רבה בשמירת רמת סידן תקינה בדם.
מצב של מחסור בסידן הוא מצב נפוץ וזאת משתי סיבות עיקריות:
1. מרבית המזונות דלים בסידן, וחלקם אשר מכיל כמויות סידן גדולות מופיע בתרכובות אשר זמינותן לספיגה ולעיכול נמוכה.
לדוגמה:
תרד, כרישה ופטרוזיליה עשירים בסידן, אך ספיגתו נמוכה מאחר ומכילים אוקסלטים המפריעים לספיגה.
מוצרי חיטה מלאה ומוצרי סויה אף הם עשירים בסידן, אולם מכילים פיטטים הנקשרים לסידן ומפריעים לספיגתו.
חלב ומוצריו המהווים את המקור העיקרי לסידן בתפריט אינו שמיש על ידי חלק מהאוכלוסייה עקב רגישות למרכיבים אחרים בהם, בין אם למרכיב החלבוני ובין אם למרכיב הפחממי (הלקטז).
בנוסף, צריכת אלכוהול, קפאין, קולה, דיאטות דלות קלוריות לא מאוזנות, תת ספיגה של שומן וצריכת מזונות עשירים בסיבים, מדכאים את ספיגת הסידן.
2. יוני הסידן נספגים במעי בצורה אקטיבית ובצורה פסיבית. סך הספיגה נע בין 15% ל70% מהכמות שבמזון. לגורמים פיזיולוגיים כמו גיל, רמות ויטמין d, הריון ועוד, יחד עם גורמים סביבתיים כמו מרכיבי תזונה אחרים המצויים באותו פריט מזון, יש השפעה על אחוז הספיגה. לדוגמה השפעתם של מרכיבים נלווים על חומציות המעי ותכולתו.
למזון נודעת חשיבות רבה בשמירת רמת סידן תקינה בדם.
מצב של מחסור בסידן הוא מצב נפוץ וזאת משתי סיבות עיקריות:
1. מרבית המזונות דלים בסידן, וחלקם אשר מכיל כמויות סידן גדולות מופיע בתרכובות אשר זמינותן לספיגה ולעיכול נמוכה.
לדוגמה:
תרד, כרישה ופטרוזיליה עשירים בסידן, אך ספיגתו נמוכה מאחר ומכילים אוקסלטים המפריעים לספיגה.
מוצרי חיטה מלאה ומוצרי סויה אף הם עשירים בסידן, אולם מכילים פיטטים הנקשרים לסידן ומפריעים לספיגתו.
חלב ומוצריו המהווים את המקור העיקרי לסידן בתפריט אינו שמיש על ידי חלק מהאוכלוסייה עקב רגישות למרכיבים אחרים בהם, בין אם למרכיב החלבוני ובין אם למרכיב הפחממי (הלקטז).
בנוסף, צריכת אלכוהול, קפאין, קולה, דיאטות דלות קלוריות לא מאוזנות, תת ספיגה של שומן וצריכת מזונות עשירים בסיבים, מדכאים את ספיגת הסידן.
2. יוני הסידן נספגים במעי בצורה אקטיבית ובצורה פסיבית. סך הספיגה נע בין 15% ל70% מהכמות שבמזון. לגורמים פיזיולוגיים כמו גיל, רמות ויטמין d, הריון ועוד, יחד עם גורמים סביבתיים כמו מרכיבי תזונה אחרים המצויים באותו פריט מזון, יש השפעה על אחוז הספיגה. לדוגמה השפעתם של מרכיבים נלווים על חומציות המעי ותכולתו.
במוצרי חלב
אני יודעת מהספר של סידה ודן ^-^
אני יודעת מהספר של סידה ודן ^-^
סויה, טחינה, ירקות ירוקים