4 תשובות
לא כי נוסחא לא מדוייקת בכלל שאין שום סיבה להשתמש בה
בוקר- חביתה מ2 ביצים+ 2 פרוסות לחם קל + סלט ממלפפון ועגבנייה (360 בערך)
צהריים- 150 גרם חזה עוף+ 200 גרם בורגול (480 בערך)
ביניים- יוגורט 0 אחוז+ 30 גרם קורנפלקס (180 בערך)
ערב- טוסט מ2 פרוסות לחם קל וגבינה צהובה 9%+ סלט בלי שמן (300 בערך)
אנונימית
נכון את יכולה לאכול נגיד עוד 3 פתיבר או משהו
אנונימית
את צריכה לזכור, שbmr, שמייצג את הקלוריות שהגוף שורף במנוחה מוחלטת אחראי רק לכ60% מהצריכה הקלורית היומית בדרך כלל. עוד 10% זה עיכול, עיבוד ופינוי המזון בגוף שלנו, ואם את פעילה ברמה מסויימת פעילות ספורטיבית אחראית לכ:20-30% מהצריכה הקלורית, הכל בהתאם לרמת הפעילות. לכן את צריכה להגיע כנראה לפחות ל1800 קלוריות יומיות.
בהנחה שאת מנסה לשמור על המשקל הקיים, התפריט שby myself כתבה למעלה נשמע סביר, למרות שעדיף אורז מלא או כוסמת/קינואה על פני בורגול. גם מומלץ לאכול ירקות עם שמן (זית, כמובן) שמסייע בספיגה של החומרים בגוף, ולחם שיבולת שועל וסובין עדיף על לחם קל, שפשוט תורם פחות תחושת שובע.
אבל בכל מקרה, את לא צריכה להצמד לתפריט קבוע, ישנם מחשבונים מעולים לספירת קלוריות וזה מה שמתאים לך. בהתאם לכך תוכלי לבנות תפריט. הקווים המנחים שלך: עד 1800-1900 קלוריות ביום, ארוחה אחת לכל 3-4 שעות (סהכ 5 ארוחות ביום, אני מעדיף 3 עיקריות ו2 ביניים, כך שכל עיקרית תהיה כ500 קלוריות וביניים יהיה 100-200, אבל אין בעיה לעשות גם 5 ארוחות שוות מבחינה קלורית). הצלחת האופטימלית היא צלחת שחצי ממנה היא ירקות (ירקות מאודים, אנטי פסטי, סלט), רבע פחמימה (אורז מלא, לחם מלא, כוסמת, קינואה, תירס, גזר ובטטה) ורבע חלבון (ביצים, בשר, מוצרי חלב).
תנסי להמנע ממשקאות מתוקים בפרט, וממזון מעובד בכלל. ככל שמזון עובר יותר עיבוד מהמצב שלו בטבע הוא מאבד ויטמינים ומינרלים- כן, אפילו מלפפון חתוך לסלט הוא פחות טוב מלפפון שאוכלים שלם.