2 תשובות
אסור? לא. יש כאלו שממליצים על הטריים שאינם מאבדים ערך תזונתי בבישול. בריא גם וגם
כמו שאמרה ענת, חלק מהערכים התזונתיים עלולים ללכת לאיבוד בבישול, ולכן מקובל לומר שבריא יותר לאכול ירקות טריים.
זה לא לגמרי מדויק, כי לגוף קל יותר לעכל ירקות מבושלים מירקות טריים, ויש מקרים בהם קל יותר לגוף לספוג את הויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו וחומרים אחרים שהוא זקוק להם, דווקא מהמזון המבושל.
הפגיעה בערכים התזונתיים בבישול היא בעיקר עם ויטמינים, לא כולל ויטמין c שבעקבות הבישול כמותו ואיכות הספיגה שלו דווקא עשויים להשתפר.
בקיצור: למי שרוצה גם לרזות וגם להיות בריא, כדאי לאכול גם ירקות טריים וגם מבושלים - ומאד כדאי גם לאכול ירקות מאודים, שמאפשרים במידה רבה ליהנות מכל העולמות (וזה גם טעים).
זה לא לגמרי מדויק, כי לגוף קל יותר לעכל ירקות מבושלים מירקות טריים, ויש מקרים בהם קל יותר לגוף לספוג את הויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו וחומרים אחרים שהוא זקוק להם, דווקא מהמזון המבושל.
הפגיעה בערכים התזונתיים בבישול היא בעיקר עם ויטמינים, לא כולל ויטמין c שבעקבות הבישול כמותו ואיכות הספיגה שלו דווקא עשויים להשתפר.
בקיצור: למי שרוצה גם לרזות וגם להיות בריא, כדאי לאכול גם ירקות טריים וגם מבושלים - ומאד כדאי גם לאכול ירקות מאודים, שמאפשרים במידה רבה ליהנות מכל העולמות (וזה גם טעים).
באותו הנושא: