תשובה אחת
למעשה, אפשר להקפיא בכל שלב, אם שומרים על הכללים הבאים:

1. לא מכניסים בצק תפוח (מלא אוויר), יש להוציא לו את כל האויר לפני ההקפאה.
2. כחצי שעה אחרי שהוכנס למקפיא, יש להוציא ולוודא שלא תפח עוד בנתיים ואם כן - להוציא שוב אויר.
3. במידה ורוצים להקפיא את המאפה לאחר העיצוב (פחות מומלץ) יש להתפיח את הבצק לאחר מכן לקרר אותו במקרר כשעה ואז לעצב ולהקפיא מיד.
4. בכל מקרה יש להפשיר בהפשרה איטית - הכי טוב לילה במקרר או כמה שעות במקום חמים.
5. בשום פנים ואופן לא לחמם/לזרז התפחה בצק שעדיין לא הפשיר לגמרי!
6. הבצק תמיד תמיד עטוף בניילון - יש להצמיד את הניילון לפני השטח של הבצק, לא חובה ניילון נצמד, העיקר שלא יתייבש.
7. במידה והקפאנו בצק לא מעוצב, אחרי ההפשרה יש לחכות שיתחיל לתפוח קצת לפני שקולעים צורות.

עודד פישר
אופה קונדיטור