2 תשובות
לא יודעת. אבל זה טעים ויקר.:' (
בבקשה:
קלוריות – 100 גרם דובדבנים ממלאים כוס ומכילים 60 – 70 קלוריות. כוס דובדבנים תכיל 10 – 15 דובדבנים, כלומר דובדבן אחד מכיל 4 – 6 קלוריות.
סיבים תזונתיים – הסיבים חשובים להפעלה תקינה של מערכת העיכול. הם תורמים למניעת עצירות, שיפור תחושת השובע, הפחתה ברמות כולסטרול וסוכר, ומניעת סרטן. כוס דובדבנים מכילה 3 גרם סיבים תזונתיים ( כמו כוס דגני בוקר מועשרים בסיבים)
ויטמין c - הדובדבן עשיר מאוד בויטמין c. ויטמין c משפר את התנגודת החיסונית של הגוף, מגן עליו מפני מחלות שונות כמו אסטמה, סרטן, מחלות ריאה ועוד. כוס דובדבנים מכילה 10 מ"ג ויטמין c שהם 10% מהצריכה היומית המומלצת.
ויטמין a – הדובדבנים עשירים בויטמין a. זהו ויטמין המגן על הראיה ותורם לראיית לילה תקינה. כמו כן הוא נחשב אנטיסרטני. הוא שייך לקבוצת הקרוטנים שהם פיגמנטים נוגדי חימצון חשובים מאוד.
אשלגן ונתרן - הדובדבן עשיר באשלגן ודל בנתרן. זהו השילוב האידיאלי לסובלים מיתר לחץ דם וגם למניעתו. בעולם המערבי צריכת המלח והנתרן גבוהה בהרבה מהדרוש לגופינו. ברור כבר שנים רבות כי הפחתה של רמות המלח והנתרן בתזונה מסייעת בהורדת רמות יתר לחץ דם.
בנוסף, מחקרים רבים בעולם הראו בשנים האחרונות כי תזונה דלה בנתרן בגיל הצעיר תורמת להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם בגילאים מבוגרים. כוס דובדבנים מכילה 3 מ"ג נתרן בלבד. האשלגן, לעומת הנתרן, הוא מינרל המשפיע לטובה על הורדת רמות לחץ דם. כוס דובדבנים תכיל200 מ"ג אשלגן ואכילתו תורמת לכן, לשמירה על ערכים תקינים של לחץ הדם ואף להפחתתו אצל מי שסובל ממנו.
ויטמינים ומינרלים נוספים – הדובדבנים מכילים גם ויטמין b – 6, חומצה פולית וברזל.
פלבנואידים - כמו כל פירות היער בעלי הפיגמנטים האדומים – כחולים –סגולים גם הדובדבן עשיר בפלבנואידים ייחודיים המסייעים לגוף ב – 3 דרכים עיקריות:
1. הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב
2. הקטנת הסיכון ללקות בסרטן
3. האטת קצב הזדקנות
קלוריות – 100 גרם דובדבנים ממלאים כוס ומכילים 60 – 70 קלוריות. כוס דובדבנים תכיל 10 – 15 דובדבנים, כלומר דובדבן אחד מכיל 4 – 6 קלוריות.
סיבים תזונתיים – הסיבים חשובים להפעלה תקינה של מערכת העיכול. הם תורמים למניעת עצירות, שיפור תחושת השובע, הפחתה ברמות כולסטרול וסוכר, ומניעת סרטן. כוס דובדבנים מכילה 3 גרם סיבים תזונתיים ( כמו כוס דגני בוקר מועשרים בסיבים)
ויטמין c - הדובדבן עשיר מאוד בויטמין c. ויטמין c משפר את התנגודת החיסונית של הגוף, מגן עליו מפני מחלות שונות כמו אסטמה, סרטן, מחלות ריאה ועוד. כוס דובדבנים מכילה 10 מ"ג ויטמין c שהם 10% מהצריכה היומית המומלצת.
ויטמין a – הדובדבנים עשירים בויטמין a. זהו ויטמין המגן על הראיה ותורם לראיית לילה תקינה. כמו כן הוא נחשב אנטיסרטני. הוא שייך לקבוצת הקרוטנים שהם פיגמנטים נוגדי חימצון חשובים מאוד.
אשלגן ונתרן - הדובדבן עשיר באשלגן ודל בנתרן. זהו השילוב האידיאלי לסובלים מיתר לחץ דם וגם למניעתו. בעולם המערבי צריכת המלח והנתרן גבוהה בהרבה מהדרוש לגופינו. ברור כבר שנים רבות כי הפחתה של רמות המלח והנתרן בתזונה מסייעת בהורדת רמות יתר לחץ דם.
בנוסף, מחקרים רבים בעולם הראו בשנים האחרונות כי תזונה דלה בנתרן בגיל הצעיר תורמת להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם בגילאים מבוגרים. כוס דובדבנים מכילה 3 מ"ג נתרן בלבד. האשלגן, לעומת הנתרן, הוא מינרל המשפיע לטובה על הורדת רמות לחץ דם. כוס דובדבנים תכיל200 מ"ג אשלגן ואכילתו תורמת לכן, לשמירה על ערכים תקינים של לחץ הדם ואף להפחתתו אצל מי שסובל ממנו.
ויטמינים ומינרלים נוספים – הדובדבנים מכילים גם ויטמין b – 6, חומצה פולית וברזל.
פלבנואידים - כמו כל פירות היער בעלי הפיגמנטים האדומים – כחולים –סגולים גם הדובדבן עשיר בפלבנואידים ייחודיים המסייעים לגוף ב – 3 דרכים עיקריות:
1. הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב
2. הקטנת הסיכון ללקות בסרטן
3. האטת קצב הזדקנות
באותו הנושא: