התחברות
הרשמה
ערכן התזונתי של קטניות לאחר בישול - קטניות אם אני מבשלת קיטניות כמו עדשים ירוקות, או חומוס גרגירים האם הויטמנים נישארים לאחר הבישול, כי אני שופכת את המים ומסננת.
24 בנובמבר 2011, 10:30
קטניות
בישול
חומוס
מטבח
עדשים
תזונה
תשובה אחת
זה נכון, הירקות מאבדים אחוז מסויים (לעיתים עד 60 אחוז) מהויטמינים שלהם לאחר בישול וסינון. הם עדיין מומלצים לאכילה.
ד
ד״ר ענת פלדמן
באותו הנושא:
שקיות לאחסון ובישול קטניות - בשביל לאחסן קטניות בשקית לבשל אותם בחמין, איזה שקיות בישול קונים בסופר, איזה שקיות מתאימות לבישול לבישול ולחמין? תודה מראש.
שמירת ערכים תזונתיים בבישול אטי - האם בישול על הפלטה - בישול איטי, הורס ערכים תזונתיים?
אכילה יומית של קטניות - כמה קטניות מומלץ לאכול ביום? מה הערך התזונתי של קטניות?
השפעת סודה לשתייה על ערכים תזונתיים - אני משרה את החומוס והשעועית עם מים חמים וסודה לשתיה כדי שיתרככו טוב יותר, האם סודה לשתיה פוגע בערכים התזונתיים של הקטניות?
הסיבה שמוסיפים מי מלח בבישול קטניות - למה מוסיפים מלח למי הבישול של הקטניות?
השפעת הקליה על הערך התזונתי של פולי סויה - קניתי מחנות טבע פולי סויה קלויים ללא מלח, אני יודעת שפולי סויה בריאים, אבל האם אחרי הקליה ערכם התזונתי של פולי סויה נשאר?
ערכם התזונתי של פירות יער קפואים - האם לפירות יער קפואים (שבסופר) יש ערך תזונתי כמו טרי?
ערכה התזונתי של אפונה מקופסת שימורים - האם יש ערך תזונתי כלשהו באפונה בקופסת שימורים?
טיגון אורז טרם בישולו - למה מטגנים אורז לפני שמבשלים אותו, והאם מומלץ לטגן כך עוד סוגים של קטניות בכדי לשפר את טעמן (למשל: כוסמת, בורגול, או גריסים)?
הנבטת קטניות - שלום לכולם. איך מנביטים קטניות ואילו קטניות מומלץ להנביט? תודה לעונים.
ערך תזונתי של ירקות מקופסת שימורים - האם בשעועית/אפונה, חומוס בקופסאות שימורים, יש ערך תזונתי כלשהו?